بازگشت

زمان مطالعه : ۱ دقیقه و ۳۱ ثانیه

نقش نخبگان و حمایت از آنان در جوان‌سازی جمعیت موثر است

11%20(35)_1.jpg

 گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در هفته ملی جمعیت و نامگذاری یکی از روزهای آن با عنوان «نخبگان و جوانی جمعیت»، دکتر سیدفرشاد علامه، معاون آموزشی دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضرورت توجه به موضوع جوانی جمعیت را مهم خواند و با اشاره به آگاهی جامعه نسبت به تبعات پیر شدن جمعیت در آینده و تأثیر آن بر رشد و توسعه کشور گفت: برای مقابله با این بحران، از جنبه های مختلف مقوله جوانی جمعیت موردتوجه قرار گرفته است.

معاون آموزشی دانشگاه، نقش نخبگان کشور را در جوانی جمعیت موثر دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل، کمک به ماندگاری نخبگان در کشور است که اگر بتوانیم امکانات، تجهیزات و قوانین بالادستی را به‌گونه‌ای فراهم کنیم که نخبگان در کشور حضور داشته باشند این باعث می‌شود که در آینده از حضور این عزیزان در رشد و توسعة کشور استفاده بیشتری ببریم.

وی سوق‌دادن نخبگان به انجام طرح‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای در حیطه جوانی جمعیت، فرزندآوری و تحکیم بنیان خانواده را یکی دیگر از راهکارها عنوان کرد و افزود: این کار به ما کمک می‌کند تا مسائل و مشکلاتی را که برای مقابله با بحران پیری وجود دارد شناسایی و برای آن راه حل ارایه دهیم.

دکتر علامه در مورد سومین نکته راهکار جوانی جمعیت گفت: با کمک نخبگانی که در خانواده‌های پرجمعیت رشد کرده‌اند یا صاحب خانواده پرجمعیت هستند می‌توانیم این فرهنگ را ترویج کنیم که نخبگی و یا تحصیل علم و دانش با فرزند داشتن و تشکیل‌ خانواده دادن منافاتی ندارد.

معاون آموزشی دانشگاه، به عنوان نخبه‌ای که دارای سه فرزند است، حمایت از نخبگان را در تشویق آنان به فرزندآوری موثر دانست و گفت: من در سال 1376 با رتبه 9 منطقه یک، در دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شدم و دوره های پزشکی عمومی، تخصصی و فوق‌تخصص را در این دانشگاه گذراندم و اکنون به عنوان فوق تخصص گوارش و معاون آموزشی، افتخار عضو هیئت‌علمی دانشگاه را دارم. معتقدم اگر برای نخبگان موفقی که دارای خانواده و فرزندان خوبی هستند تسهیلاتی قائل شویم تا فرزندان بیشتری تربیت کنند می‌توانیم به روند جوانی جمعیت کمک‌ کنیم.



مقالات پیشنهادی